Workshop
Een Landschap
in Aquarel
Museum Wierdenland
Ezinge

Datum
Zaterdag 25 mei, 10.00 – 12.30 uur
Zaterdag 1 juni, 13.30 – 17.00 uur
Zaterdag 15 juni, 13.30 -17.00 uur
Locatie
Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10, 9891 AD Ezinge
Prijs
25 euro per persoon, inclusief koffie,
thee en materiaal.

Naar aanleiding van de kunstwerken van Theo de Feyter op de tentoonstelling Syriƫ waarin de verbinding gelegd wordt tussen het Syrische en het Groninger cultuurlandschap, organiseert Museum Wierdenland in samenwerking met aquarellist Arie Jekel een workshop waar je kennis kunt maken met de aquareltechniek.

Altijd al eens willen aquarelleren of ben je net gestart met aquarelverf? Meld je dan aan voor de workshop ‘Een landschap in Aquarel’.

Tijdens de workshop gaan we naar buiten als het weer dat toelaat. Ik zal wat vertellen over waterverf in het algemeen en waarom aquarel daarin een bijzondere plaats inneemt. Na een paar oefeningen en een demonstratie mag je zelf aan de slag om het prachtige wierdenland vast te leggen. Bij slecht weer zal de workshop in het museum plaatsvinden.

Onderwerpen die aan bod komen:
– papier, verf en penselen
– lijn, vorm en kleur
– egale en genuanceerd gewassen toon
– nat-in-nat techniek
– droge penseel en glaceren

De kosten voor de workshop zijn 25 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Je hoeft zelf geen materialen mee te nemen, alles is aanwezig. We werken met aquarelverf, penselen en aquarelpapier van Winsor & Newton. Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers per workshop.

Zin in? Opgeven kan via boekingen@wierdenland.nl
(tot twee dagen voor de workshop)