Tentoonstelling
Uitgesteld

Workshops
- Nog niet bekend -

Locatie
Cultuurschuur De Cam,
Dorpsstraat 67, 1755 Gooik, België

Noord | Zuid
Aquarellisten
ontmoeten elkaar
Gooik

Op Uitgesteld start er in Cultuurschuur De Cam in Gooik een nieuwe tentoonstelling: Noord | Zuid. Deze tentoonstelling wordt jaarlijks gehouden en is bedoeld om ieder jaar een lokale en internationale kunstenaar, waarvan het werk op een bepaalde manier aan elkaar is gelieerd, een podium te geven.

Debuutjaar

Dit debuutjaar wordt gestart door Herman Dewit (B) en Arie Jekel (NL) die allebei een passie koesteren voor de aquareltechniek. Herman Dewit, bekend van zijn vele optredens in binnen- en buitenland met ’t Kliekske, is muzikant, instrumentenbouwer en aquarellist. Arie Jekel begon zijn carrière als grafisch ontwerper in de Randstad en gaf zijn leven in 2007 een ommezwaai door als aquarellist en fotograaf een nieuw leven op te bouwen in het noorden van Nederland.

Kijkend naar hun werk zie je veelovereenkomsten tussen de twee kunstenaars: het onderwerp, het kleurpalet, de compositie en zelfs hun techniek. Toch is er een essentieel verschil, want elke schilder heeft zijn eigen handschrift waarmee hij zich onderscheidt van anderen. Herman en Arie ontlenen hun vlotte toets en impressionistische stijl aan het buiten schilderen (en plein air). Buiten ben je overgeleverd aan de elementen, je leert snel te analyseren en te reageren en ontwikkelt als het ware een beeldsteno om het tafereel te beschrijven en daarna in aquarel te vangen.

Rembrandt project

Arie exposeert behalve zijn vrije werk ook een aantal werken uit zijn Rembrandt project, waarin hij zichzelf heeft uitgedaagd om de landschapstekeningen van Rembrandt te reconstrueren in aquarel.

De vier seizoenen

Herman houdt van het buiten schilderen en is gefascineerd door mooie landschappen in al hun natuurlijke seizoenspracht en exposeert tijdens Noord | Zuid zijn aquarellen-reeks ‘Landschap in de vier seizoenen’.

Workshops

Naast de tentoonstelling wordt er een aantal workshops aquarelleren georganiseerd voor iedereen die wil ervaren wat het is om met aquarelverf te schilderen. Herman geeft workshops voor beginners en bij de workshops van Arie kunnen gevorderden zelf een Rembrandt aquarelleren. Deze workshops worden gegeven in Cultuurschuur De Cam, Dorpsstraat 67 in Gooik.

De prijs voor het bijwonen van een tweedaagse workshop (dag DI en WO of avond DO en VR) is 50,- euro per persoon inclusief materiaal, koffie, thee en water. Voor de dag-workshop van maandag wordt een bijdrage van 30,- euro gevraagd. Alle materialen zijn aanwezig, maar uw eigen uitrusting meenemen mag natuurlijk altijd. U kunt zich opgeven voor de workshops via cultuur@gooik.be.

Copyright: Arie Jekel Art | Tikken en Tekenen | 2021