Cursus
Het landschap
in aquarel
Eenum

Heb je altijd al eens willen aquarelleren maar weet je niet hoe te beginnen of is het er nog nooit van gekomen? Dan is deze cursus wellicht een leuke start.

In deze cursus maak je kennis met aquarelleren zonder te hoeven investeren in een uitrusting, want alle materialen zijn aanwezig. Je leert wat aquarel is, wat het bijzonder maakt en hoe je het gebruikt.

In vier opbouwende lessen beginnen we met het oefenen van de basistechnieken die we vervolgens, aan de hand van stap-voor-stap instructies gaan toepassen in een landschapstafereel. Iets voor jou?

De cursus loopt van 7 t/m 28 september op elke dinsdagmorgen van 10:00 tot 13:00 uur in het dorpshuis 'De Schans' in Eenum. De prijs voor de cursus bedraagt 120 euro, inclusief het gebruik van materialen, koffie, thee en koek.

De cursus is voor iedereen vanaf 12 jaar en biedt ruimte aan minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Bij te weinig belangstelling laat ik tijdig weten dat de cursus niet doorgaat. Voor meer informatie kun je me bellen:
 06-12240060 of mailen.

Wellicht tot ziens in Eenum.

Arie Jekel

Niet meer mogelijk
Datum en tijd
dinsdagochtend
 7 september van 10:00 - 13:00 uur
14 september van 10:00 - 13:00 uur
 21 september van 10:00 - 13:00 uur
 28 september van 10:00 - 13:00 uur

Locatie
Dorpshuis 'De Schans'
Schansweg 2, Eenum

Prijs
120 euro per persoon, inclusief gebruik van materialen, koffie, thee en koek

Aquarel

Een aquarel is een waterverfschilderij. Het woord aquarel komt van het Franse 'aquarelle' of het Italiaanse 'aquarella' en betekent 'gewassen tekening'; het met (veel) water opbrengen van verf op het papier. Typerend aan aquarel is het ontbreken van wit op het palet. Het enige wit is het papier. Door de verf met water te mengen wordt de kleur lichter. De lichte en witte partijen worden uitgespaard, er wordt omheen geschilderd. Ook kenmerkend zijn de spontane mengkleuren en -vormen die ontstaan wanneer men water en verf zijn gang laat gaan.

Wat voor mij de aquareltechniek zo aantrekkelijk maakt is de spontaniteit van het medium, de uitdaging om een balans te vinden tussen beheersen of het medium zelf zijn werk te laten doen.

Copyright: Arie Jekel Art | Tikken en Tekenen | 2021