Workshop
Het landschap
in aquarel
Klein Wetsinge

Heb je altijd al eens willen aquarelleren maar weet je niet hoe te beginnen of is het er nog nooit van gekomen? Dan is deze workshop wellicht een leuke start.

In deze workshop maak je kennis met het aquarelleren zonder te hoeven investeren in een uitrusting, want alle materialen zijn aanwezig. Na een korte introductie starten we de dag met het oefenen van een aantal basistechnieken die we vervolgens gaan toepassen in een landschapstafereel. Iets voor jou?

De workshop vindt plaats op 7 en 14 augustus 2021 in de sfeervolle en inspirerende kerk van Klein Wetsinge. De prijs voor de eendaagse workshop is 75 euro, inclusief gebruik van materialen, koffie, thee met koek en tussen de middag een uitgebreide lunch. Overige drankjes en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

De workshop is voor iedereen vanaf 12 jaar en biedt ruimte aan maximaal 16 en minimaal 12 deelnemers. Bij te weinig belangstelling laat ik tijdig weten dat de workshop niet doorgaat. Daarom graag voor 1 augustus aanmelden met de knop hieronder. Voor meer informatie kun je me bellen:
 06-12240060.

Wellicht tot ziens in de Kerk van Klein Wetsinge.

Arie Jekel

Aanmelding gesloten
Datum en tijd
zaterdag 7 augustus van 10.00 - 16.00 uur
zaterdag 14 augustus van 10.00 - 16.00 uur
Beide dagen volgeboekt.

Prijs
75 euro per persoon, inclusief gebruik
van materialen, koffie, thee en lunch

Locatie
Kerk Klein Wetsinge
Valgeweg 12, Klein Wetsinge
kerkkleinwetsinge.nl

Workshop van 14 augustus 2021

Workshop van 7 augustus 2021

Aquarel

Een aquarel is een waterverfschilderij. Het woord aquarel komt van het Franse 'aquarelle' of het Italiaanse 'aquarella' en betekent 'gewassen tekening'; het met (veel) water opbrengen van verf op het papier. Typerend aan aquarel is het ontbreken van wit op het palet. Het enige wit is het papier. Door de verf met water te mengen wordt de kleur lichter. De lichte en witte partijen worden uitgespaard, er wordt omheen geschilderd. Ook kenmerkend zijn de spontane mengkleuren en -vormen die ontstaan wanneer men water en verf zijn gang laat gaan.

Wat voor mij de aquareltechniek zo aantrekkelijk maakt is de spontaniteit van het medium, de uitdaging om een balans te vinden tussen beheersen of het medium zelf zijn werk te laten doen.

Copyright: Arie Jekel Art | Tikken en Tekenen | 2021